Van verborgen meisje naar zichtbare vrouw. Mijn nieuwe schrijfavontuur!

13 december 2022

Een vervolg? Ja, ‘Het verborgen meisje’ krijgt een vervolg. Ik schrijf weer! Mijn vingers tikken driftig op het toetsenbord. Het gaat lekker, al is er genoeg afleiding. Zelfs een jaar na het verschijnen van mijn debuut zoek en vind ik nog volop de publiciteit en word ik geregeld gevraagd voor lezingen, seminars enz. Ik ben van een verborgen meisje een zichtbare vrouw geworden.

Waarom een vervolg? Omdat er nog genoeg te vertellen valt! Juist pleegkinderen leggen de focus op hun carrière, op het stuk rond gezien worden. Dat merk ik bij mezelf en de andere volwassen pleegkinderen die ik zie en spreek. Voor het boek ben ik weer aan het graven in mezelf. Stel dat ik de mogelijkheid zou hebben, zou ik dan mijn carrière anders hebben aangepakt? Is mijn carrière anders verlopen omdat ik pleegkind ben? Voor mijn boek spiegel ik deze vragen aan mensen die met dezelfde vragen rondlopen.

Mijn nieuwe boek staat nog in de kinderschoenen. Er moet nog bergen schrijfwerk verricht worden. En ondanks mijn drukke programma (ik ben ook met een opleiding bezig, die veel tijd en energie van me vergt. Ook moet de kachel blijven branden waardoor ik naast mijn reguliere werk tijd moet vinden voor het schrijven) vergeet ik vaak waar ik ben en hoe laat het is. Mijn hele hebben en houwen gooi ik eruit. Het geeft me zo`n lekker gevoel. Alsof ik net een lekkere maaltijd heb gegeten en mijn maag verzadigd is. Het is een grote chaos aan woorden. Het schrappen en schaven is van latere zorg.

Ik stel mezelf een deadline. Eind 2023, dan wil ik het klaar hebben. Ik heb nog wat voor de boeg, maar zie een prachtige lancering van mijn tweede boek alweer voor me! Blijf je me volgen op mijn reis daarnaartoe?

 

Reacties

2 Reacties

 1. Rosa

  Succes gewenst. Er wordt uitgezien naar het tweede boek.
  Je bent een moedige, doortastende vrouw geworden.
  Hartelijke groet Rosa, Tilburg.

  Antwoord
 2. Christa

  Whowwww Lily, wat goed. Heel veel succes met het volgende stuk van jouw geschiedenis. Ik kan get voelen, het moet er uit. Er is een urgentie het te schrijven.
  Veel succes, plezier en opluchting.
  Liefs Christa

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Hoe het nu gaat met ‘De zichtbare vrouw’?

Ze heeft tintelingen in haar tenen, haar bloed stroomt sneller en voelt warm, haar buik gloeit en dat straalt ze van buiten uit alsof ze verliefd is. Het gaat dus goed met haar. Ze is bevallen van haar tweede boek. ‘De zichtbare vrouw’ is de wereld in gegaan en...

Enquete ‘De zichtbare vrouw’

In het boek ‘De zichtbare vrouw’ wordt de uitgebreide vragenlijst, die pleegkinderen op mijn verzoek hebben ingevuld, besproken. Onderstaande tabellen zijn een aanvulling op het boek. Zodat jij als lezer nog wat aanvullende informatie van de respondenten krijgt. Eén...

Het huis is af

Een huis is voor mij de bouwsteen, een fundament, het biedt bescherming en is een plek waar je je zelf kunt zijn. Met mijn eerste autobiografische boek: ‘Het verborgen meisje’ legde ik het fundament van het huis en met mijn tweede boek: ‘De zichtbare vrouw’, stapelde...

Van dichter naar schrijver

Het schrijven van mijn tweede boek is zo anders verlopen dan dat van mijn eerste. Nu geen tranen, geen zware stenen op mijn maag en geen eeuwenoude, weggestopte emoties die van heel ver, vanuit een diep dal moesten komen. Die zitten allemaal in ‘Het verbogen meisje ‘....

You have Successfully Subscribed!