Lezingen

Op deze pagina een overzicht van mijn voordrachten.

Lezing Pleegzorgwijzer

Op 12 april 2022 heb ik in Assen een lezing gegeven aan pleegouders die aangesloten zijn bij Stichting Pleegwijzer Ik zeg een lezing maar het was meer een college van negentig minuten en dat was nog te kort.
Ik nam de pleegouders mee in het verhaal van ‘Het verborgen meisje’.
Waarin de diversiteit in een pleeggezin en de vraag hoe je ervoor zorgt dat een pleegkind zich inclusief voelt, centraal stond. Er ontstonden mooie gesprekken en er was ruimte voor een traan en lach.

Wat is het toch leuk om lezingen te geven! Op naar de volgende!

Ilse Oskam – Akerboom, bedankt voor de organisatie in de mooie locatie ‘in de Bonte Wever’.

 

Lezing Pleegzorg.nl

7 april 2022 was  een fantastische dag. Ik heb er zoveel energie van gekregen en heb ervan genoten.

Waarvan?
Ik gaf een lezing bij de inspiratiedag van pleegzorg.nl
Ik vertelde over ‘Het verborgen meisje’ en de waarde van mijn pleegouders in het verleden en nu. Charissa Bakema creatief projectleider vertelde over haar pleegzoon, de Regenboogprins. Samen met Charissa waren we ook ‘kunstenaar in de hoek’ en vatten we de middag samen. Niet alleen het uitzicht van de skybar bij het Van der Valk hotel was inspirerend maar ook de warmte en betrokkenheid van mensen die zich met pleegzorg identificeren. Ik voelde me met ze verbonden.

Alleen samen kunnen we pleegzorg beter maken.

Lancering ‘Het verborgen meisje’

Lily Monori van Dijken komt als 4-jarig meisje als pleegkind in het liefdevolle gezin Van Dijken, plompverloren achtergelaten door haar biologische moeder. Toch moet zij wennen aan die veilige en stabiele situatie.

Tijdens de aftrap van de week van pleegzorg, las Lily een passage uit haar autobiografie ‘Het verborgen meisje’ over de beginperiode in haar pleeggezin.

Gedicht #groenlicht

Behalve auteur is Lily Monori van Dijken ook dichter. Ze schreef een gedicht over #groenlicht voor pleegzorg en hoe een stabiel thuis een kind kansen geeft.

Week van de Pleegzorg

Van 3 tot 10 november 2021 was het ‘week van de Pleegzorg’. Tijdens die week werd het belang van pleegouders benadrukt. Zij zijn hard nodig voor pleegkinderen die niet in een gezin geplaatst kunnen worden. Het thema was #groenlicht. Er was #groenlicht van Assen tot Rotterdam en van Beek tot Sneek. Ontzettend veel publiciteit en de interesse in pleegzorg nam toe. Ruim 1.100 belangstellenden hebben informatie over pleegzorg aangevraagd. Dat is toch fantastisch. Heb je de aftrap van de week van de pleegzorg op 2 november gemist en dus ook de lancering van ‘Het verborgen meisje’? Bekijk dan dit uitgebreide fragment.

Boekpresentatie Het verborgen meisje

Enkele foto’s (klik op de foto om de slideshow te starten) van de boekpresentatie op 30 oktober 2021.

Granate

Granate: Online lezing ivm Corona op 15 maart 2020

Gedichtendag

Gedichtendag is jaarlijks op de laatste donderdag van januari. In het UMC Utrecht worden door vrijwilliegers en het poëzieteam gedichten voorgelezen aan medewerkers, patiënten en bezoekers.

Boerhaave 2019

De speech openen met een gedicht en eindigen met een gedicht op Boerhaave 2019 in het UMC Utrecht.

Poëziecafé

Poëziecafe 2019, Projectgroep poëzie UMC Utrecht,  UMC Utrecht en MSFU SAMS

Kunstwerkt

Symposium Onderwijscentrum UMC Utrecht “Kunstwerkt”met Warner Prevoo radiologg (schrijver), Kirsten Rechlin (schilder) .

Het gesprek “Wijzer omgaan met ziekte”. Het doel dialoog krijgen tussen zorgprofessionals, geneeskundestudenten en patiënten over hoe kunst hen een handvat geeft om emoties te verwerken.

Dag van de verpleging

Dag van de verpleging, 2018 UMC Utrecht.

 

"Het verhaal van Lily is pijnlijk en mooi tegelijk. Ik voelde het en ik voel met haar mee. Hopelijk helpt het anderen te begrijpen en in te zien dat alles wat een mens meemaakt, hoe jong ook, gevolgen heeft, soms zelfs een leven lang."

Karin Bloemen
Zangeres, pleegouder

 

BESTEL NU >

You have Successfully Subscribed!