Recensies

Hier kun je artikelen vinden met oordelen over mijn werk.

Pleegkind Lily Monori van Dijken: “Ik voel me vrij maar loslaten blijft een uitdaging”

Interview met Bernard Tomlow voor De Nuk, 30 januari 2024.

DE MOOISTE PLEK VAN DE STAD – 31 mei 2023

Lily Monori van Dijken is auteur, Utrechts Mediavrouw 2022 en columnist van onder meer De Nuk. Als ze van huis naar het centrum loopt, is er voor haar maar een denkbare route: via de Oosterkade. Een plek waar ze zich gelukkig voelt. Loop even mee.

Great Granate Gala – 30 juni 2023

We presenteren met trots het Great Granate Gala 2023 dat dit jaar op 30 juni om 19:30 zal plaatsvinden in de Vondelkerk in Amsterdam! Ga naar onze website voor meer informatie en tickets of klik op deze link: https://lnkd.in/eYWGDYTK. Op = Op, dus wees er snel bij!
In deze post introduceren we jullie graag aan drie van de dertig vrouwelijke woordkunstenaars die tijdens het gala komen voordragen.

Van links naar rechts:
Isa Cuppen (2003) is student Biomedical Sciences, dier liefhebber, schrijfster en deelneemster van Poetry Circle 040 ’23. Ze houdt van verkleindierwoorden en is op Instagram te vinden als @isacuppenn. Eerder is ze gepubliceerd in de Seizoenszine en de wedstrijdbundel Schrijfdorst.

Lily Monori van Dijken is schrijver, dichter en columnist.
Jarenlang was zij huisdichter in het UMC Utrecht. In 2021 verscheen haar geheel herziene
gedichtenbundel Diversiteit/Diversity en haar boek ‘Het verborgen meisje’. Daarin verwoordt zij haar ervaringen als pleegkind mede in de vorm van gedichten. Zij is mede-initiatiefnemer van ‘Dichter bij de zorg’, waarbij poëzieworkshops aan kwetsbare mensen gegeven worden. Zij was librettist van de Liebesliederen van Johannes Brahms van de muzikale groep Brincq.

Laila de Miranda (1981) is schrijver. Na een studie Film- en Televisiewetenschappen rolde ze de journalistiek in waar ze schreef over cultuur en entertainment.
Haar verbeelding brengt ze tot uiting in (kinder)verhalen, poëzie en in haar werk als conversation designer.
In haar vrije tijd is ze vaak met vrienden of haar gezin en regelmatig te vinden op de bank met een boek of een van haar notitieblokken.
In september 2022 verscheen haar kinderboekendebuut Dromenvanger bij ROSE stories.

BUKU NANGA KUKU – 19 mei  2023

Het boek, de (Surinaamse) koek, de auteur en het publiek. Sinds 2012 passeren verschillende schrijvers en soms dichters de revue.

Komende editie is Lily Monori van Dijken te gast.

De veelzijdige Lily is schrijver van het boek “het verborgen meisje”, dichter, spreker en dit jaar is zij de winnares van Vrouw in de media award regio Utrecht 2022.

Het boek
Lily komt als vierjarig meisje als pleegkind in het liefdevolle gezin Van Dijken. Haar biologische moeder laat haar daar plompverloren achter. Terugkijken, daar doet ze niet aan. Ze heeft het, als Surinaams meisje goed bij haar witte pleeggezin. Totdat er een moment in haar leven komt dat het verleden haar inhaalt. Dapper gaat ze de confrontatie aan. Waarom heeft haar moeder haar nooit meer opgehaald? Wat deed de dood van haar broertje Serghino met haar? Welke rol speelde haar biologische familie en vader? Wat heeft dat voor gevolgen gehad voor haar leven?

Autobiografie
Het verborgen meisje is de autobiografie van Lily Monori van Dijken. Een aangrijpende, prachtige geschiedenis. Ze vertelt niet alleen haar verhaal, maar grijpt je ook bij de keel met haar prachtige, toegankelijke gedichten.

Kom luisteren naar Lily, vragen stellen en kennis op doen onder het genot van Surinaamse koek (kuku)!

Aanmelden
Meld je aan via torioso@gmail.com, bijdrage € 7,- incl een stuk homemade Surinaamse koek. Betaalgegevens worden gemaild. Beperkt aantal plekken beschikbaar.

Inloop:19.30 uur – Start: 20.00 uur.
Locatie: Savannah Bay Bookstore
Adres: Telingstraat 13 te Utrecht

Meer info

Gaykrant – 24 april  2023

Superleuk: een podcast in de Gaykrant, waarin Leon Augustijn elke maand een onderwerp belicht waar hij zelf tegen aanloopt of -liep en hoe hij daarmee omgaat. Hij spiegelt dat aan zijn gasten. Dit keer ben ik die gast en gaat het over ‘ afwijzing’. Iets dat we beiden op een andere manier hebben ervaren maar een rode draad blijft en wat ons bindt. Benieuwd naar ons gesprek beluister dan de podcast.

Beluister hier de podcast

Radio M RTV Utrecht – 18  januari 2023

Bij radio M #rtvutrecht de vrouw in de Media Award voor Utrecht aan mij uitgereikt door Marga Miltenburg van sprekersbureau ZijSpreekt om 17.15 uur in gesprek met presentatrice Marja Eksteen.
#vidmawards2022 Mediaplatform VIDM Zijspreekt.

Beluister de uitzending van 18 januari vanaf 13 min 50 sec.

Vrouw in de media award – Januari 2023

Wat een goed begin van het jaar!

Lily Monori van Dijken is genomineerd voor ‘Vrouw in de media award’! En ze is in goed gezelschap, o.a. van Sharon Dijkstra, Marion Koopmans en Marion Bloem. Maar vlak Lily niet uit. Afgelopen jaar was ze veelvuldig in de media met het door ons uitgegeven boek ‘Het verborgen meisje’, over haar positieve ervaring als pleegkind met pleegzorg. Met ook thema’s rond discriminatie, ongewenst gedrag en uitsluiting. Ze toonde in de media haar kwetsbaarheid én kracht.

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van ZijSpreekt (Marga Miltenburg) en Mediaplatform VIDM (Janneke van Heugten). Om vrouwelijke experts aan te moedigen zichtbaar in de media te zijn en redacties aan te moedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Jouw stem op haar zal ze erg waarderen! Het kost je hooguit een minuutje.

Link: Vrouw in de Media Award (vidm.nl)
(Motivatie invullen is niet verplicht)

Dank alvast voor het stemmen en natuurlijk ook alle andere genomineerde vrouwen van regio Utrecht heel veel succes gewenst!

Stemmen kan tot 14 januari 2023

#VIDMAwards2022

You have Successfully Subscribed!