Recensies

Hier kun je artikelen vinden met oordelen over mijn werk.

Ambassadeur Pleegzorg Nederland

Jaarlijks organiseert Pleegzorg Nederland de Week van de Pleegzorg, komend najaar van 3 t/m 10 november. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op (het belang van) pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Pr en (landelijke) media-aandacht zijn een belangrijker pijler. Hoe mooi dat ik voor de Week van de Pleegzorg samen met Pleegzorg Nederland de rol van ambassadeur voor Pleegzorg Nederland mag vervullen. En bij de start van deze week mijn boek gelanceerd wordt!

 

Lustrum UMC Utrecht

‘Even geen patiënt zijn’.
In het UMC Utrecht met Wellness & Poëzie aan het bed en in de salon, speciaal voor patiënten. En de patiënten krijgen ook nog een goodybag mee! Goodybags zijn mede mogelijk gemaakt door dr. Jetske Ultee, dr. Rutger Verhoeff, Ramon Beuk, Herome, Kneip, Forever living products.
Tijdens het lustrum 385 jaar wetenschap in het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht.

 

Contract voor gedichtenbundel

Lily Monori van Dijken tekent uitgeefcontract bij uitgeverij 202Publishers.

Nationale gedichtendag UMC Utrecht 2021

Het thema van Nationale Gedichtendag is dit jaar: ‘Samen’. De gedichten zijn onder andere van dichters van het Utrechts dichtersgilde en leden van de werkgroep Poëzie van het UMC Utrecht.

Fast Forward Live TV

Wat een fantastische inspiratie krijg je van deze eerste uitzending van 2021: ‘New Year, New Me’ ! Bij deze talkshow is Lily Monori gast. Kijk en luister naar deze (jonge) mensen die in deze bijzondere tijd tot bloei komen, initiatieven nemen en zich niet uit het veld laten slaan.

De wereld van nu

Mijn gedicht en proza voor Tijdcapsule 2020.

Met warner prevoo

Mijn gedichtenbundel overhandigd aan arts, patiënt en goede vriend  Warner Prevoo. Schrijver van het boek “Echte dokters huilen ook”. 

Optreden op het podium van Tapschrift

Optreden als dichteres op het podium  van Tapschrift en dan vergeleken worden met dichteres Audre Lorde.  Bedankt Anne Braakman die onderzoek doet voor hoogleraar dr. Evert Bisschop Boele aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Over de betekenis van cultuurparticipatie en in dit geval poëzie.

kunstwerkje

Kunstwerkje, inspiratie na het lezen van mijn gedichtenbundel. Creatieve geest van een goede vriend Frank van Lent. ” Het is net als met gedichten: je kunt er in lezen/zien wat je er zelf in leest/ziet”.

Te koop

Mijn bundel is te koop bij de Vermaat winkel in het UMC Utrecht.

Aloysius Keller

De schrijver Aloysius Keller over mijn bundel Diversiteit/Diversity.

Frans van den Muijsenberg

Frans van den Muijsenberg van uitgeverij Sylfaen over Lily Monori van Dijken en de bundel Diversity/Diversiteit

Een woord van troost

In iedere kamer ligt een woord van troost voor de bezoekers van het gastenverblijf in het UMC Utrecht.

Kwetsbaarheid en kracht

Expositie van 16 gedichten in het UMC Utrecht “Kwetsbaarheid en kracht”.

HET BOEK KOMT ERAAN

 

Mijn boek 'Het verborgen meisje' verschijnt op 2 november 2021, in de Week van de Pleegzorg. Bestel nú en ontvang 't zodra het zover is!

 

"Het verhaal van Lily is pijnlijk en mooi tegelijk. Ik voelde het en ik voel met haar mee. Hopelijk helpt het anderen te begrijpen en in te zien dat alles wat een mens meemaakt, hoe jong ook, gevolgen heeft, soms zelfs een leven lang."

Karin Bloemen
Zangeres, pleegouder

 

BESTEL NU >

You have Successfully Subscribed!