Het huis is af

5 oktober 2023

Een huis is voor mij de bouwsteen, een fundament, het biedt bescherming en is een plek waar je je zelf kunt zijn.
Met mijn eerste autobiografische boek: ‘Het verborgen meisje’ legde ik het fundament van het huis en met mijn tweede boek: ‘De zichtbare vrouw’, stapelde de bouwstenen zich op en vormde zich een huis. Eentje dat klaar is om in november geopend te worden.

Met beide boeken heb ik steen voor steen, volgens het bouwplan mijn huis daadwerkelijk vorm gegeven. Met de laatste punt in ‘De zichtbare vrouw’ is de laatste dakpan op het huis gelegd.
Met mijn boeken leer je mij kennen, maar lees je ook over wat pleegzorg betekent. Van mijn jeugd tot nu, een volwassen vrouw. Alles wat in mijn hoofd zat vind je terug in mijn huis, dat ik zelf gebouwd en ingericht heb. Ik ben een pleegkind en pleegkinderen hechten waarde aan veiligheid. Daar heb ik voor gezorgd. Daarnaast is er ook plek  voor troost, inspiratie of verrijking van je geest. Dat mag ook het huis binnen.

Toch is het huis nog niet af. Gelukkig maar. Het kan nog veel meer gevuld en aangekleed worden.
Ook andere pleegkinderen hebben een huis. Een onderkomen. Het ene huis is misschien wat steviger dan het andere. Maar met het delen van hun  verhaal en van informatie in mijn boek, wordt hun fundament en verdere bouw ook robuuster.
Ik heb met twee boeken ook twee delen van mijzelf gedeeld en mijn huis dus in twee delen afgebouwd. Zo voelt het ook voor mij, mijn huis is compleet. Moe, maar voldaan ben ik bij de eindstreep. Met helaas wat gezondheidstegenslagen – maar tegenslagen horen bij het bouwproces – is mijn huis toch afgekomen. Kijk maar naar het eindresultaat binnenkort. Ik ben benieuwd of je het mooi vindt.

‘De zichtbare vrouw’ ziet het levenslicht. Daarmee heb ik mijn doel bereikt. Ik richt me in dit boek op mijn volwassen levensjaren tot het hier en nu. Je leest over mijn carrière, over vriendschap, liefde, vertrouwen en wat dat met je identiteit doet. Ik spiegel mijn leven aan tientallen andere pleegkinderen die ik heb geïnterviewd. Mijn verhaal is in de lead, zij zorgen voor geweldige aanvullingen daarop.
Ik zie mijn boek als de weg naar het vinden van de sleutel naar geluk. En heel officieel geef ik de sleutel van de voordeur nu aan jou. Je mag het boek lezen. Vanaf vandaag is het in de pre order te verkrijgen en vanaf november beschikbaar.

Mijn huis staat open voor iedereen die zich met mij identificeert. Ik vraag jullie: vul het huis, praat erover, laat je zien en wees de zichtbare persoon, die je wilt zijn.

‘De zichtbare vrouw ‘ is verkrijgbaar in de pre order en vanaf november 2023 beschikbaar.

Bestel hier de preorder ‘ De zichtbare vrouw ‘ 

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Hoe het nu gaat met ‘De zichtbare vrouw’?

Ze heeft tintelingen in haar tenen, haar bloed stroomt sneller en voelt warm, haar buik gloeit en dat straalt ze van buiten uit alsof ze verliefd is. Het gaat dus goed met haar. Ze is bevallen van haar tweede boek. ‘De zichtbare vrouw’ is de wereld in gegaan en...

Enquete ‘De zichtbare vrouw’

In het boek ‘De zichtbare vrouw’ wordt de uitgebreide vragenlijst, die pleegkinderen op mijn verzoek hebben ingevuld, besproken. Onderstaande tabellen zijn een aanvulling op het boek. Zodat jij als lezer nog wat aanvullende informatie van de respondenten krijgt. Eén...

Van dichter naar schrijver

Het schrijven van mijn tweede boek is zo anders verlopen dan dat van mijn eerste. Nu geen tranen, geen zware stenen op mijn maag en geen eeuwenoude, weggestopte emoties die van heel ver, vanuit een diep dal moesten komen. Die zitten allemaal in ‘Het verbogen meisje ‘....

Recept van de liefde

Liefde wat is dat? Voor mij is dat rood van vuur en vlam als bloed een energie, die door je aderen stroomt. Een kracht van passie en verlangen. Lust en woest aantrekkelijk. Het is een gevoelig woord wat je niet over je lippen kunt krijgen. Je raakt er nooit over...

You have Successfully Subscribed!