Recept van de liefde

13 februari 2023

Liefde wat is dat?
Voor mij is dat rood van vuur en vlam als bloed een energie, die door je aderen stroomt.
Een kracht van passie en verlangen.
Lust en woest aantrekkelijk.
Het is een gevoelig woord wat je niet over je lippen kunt krijgen. Je raakt er nooit over uitgepraat.
Voor mij is liefde één van de recepten in mijn boek.

Liefde is … als je in het land der verliefden bent en je nooit verdwaalt, zoals in Alice in Wonderland. Een droom waar je niet wil uitkomen. Maar wat als je je niet in die droom bevindt, zo’n droom nu even niet voor je is weggelegd. Dan wordt het je wel opgelegd, als iets dat je het wel hoort te hebben, vindt ‘men’.
Toch is het niet iedereen gegeven en kan het ook wel een van de moeilijkste uitdagingen zijn om een liefde te vangen. Je kunt je hengel wel uitgooien, maar als je aas niet gepakt wordt, is dat frustrerend. Dan kun je een andere aas pakken, maar ook dan lukt het soms gewoon niet.

Het kan ook fijn zijn om geen liefde te hebben en alleen te zijn. Dat moet ook kunnen. Het is dan een keuze. En als ‘men’ gelukkig is met een liefde is dat prima maar laat mensen die geen liefde hebben hun eigen leven leiden. Het gaat tenslotte om eigen geluk.

Voor de juiste tomatensoep zijn de ingrediënten voor mij; een paar verse tomaten met ui, knoflook en wortels met groentebouillon. Als het gekookt is pureren en op smaak breng met peper en basilicum met een topping van kookroom en pesto.  Als ik de tomatensoep proef met mijn ogen dicht dan moet de smaakcombinatie kloppen. Het moet mijn speekselklieren prikkelen, zodat het slijm in mijn mond in beweging komt. Het moet tintelen in mijn tenen zodat mijn bloed sneller gaat stromen en warmer wordt zodat het gaat vonken. Alsof mijn endorfine wordt gestimuleerd en als een vulkaan tot uitbarsting komt. Als ik mijn ogen open dan maakt het niet uit hoe de tomatensoep eruitziet of welke topping het heeft als de smaakcombinatie en de sensatie die ik heb geproefd maar klopt. Dat is voor mij het recept van de liefde.

In mijn tweede boek zal ik enkele hoofdstukken schrijven over mijn recept van de liefde. Ik deel mijn ingrediënten met jullie. Vertel over de smaakmakers en welke overwegingen ik hiervoor heb genomen of nog ga nemen. En natuurlijk welke liefdesrecepten niet werken voor mij. En van anderen. Want ook van hen ga ik recepten verzamelen!

Blijf me vooral volgen, dan lees je hier meer over. En voor nu ben ik benieuwd welk recept van de liefde jij hebt? Deel het vooral met ons!

 

 

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Schrijfcoachwisseling

Schrijfcoachwisseling

Van een verborgen meisje, naar een zichtbare vrouw. Het schrijven aan mijn tweede boek, waarin ik volwassen wordt, gaat weer alsof er een ballerina dansend over het ijs glijdt. Af en toe verliest ze haar balans en knettert keihard op het ijs. Maar dan krabbelt ze weer...

 

"Het verhaal van Lily is pijnlijk en mooi tegelijk. Ik voelde het en ik voel met haar mee. Hopelijk helpt het anderen te begrijpen en in te zien dat alles wat een mens meemaakt, hoe jong ook, gevolgen heeft, soms zelfs een leven lang."

Karin Bloemen
Zangeres, pleegouder

 

BESTEL NU >

You have Successfully Subscribed!