Tien maanden vruchtbaar

7 april 2021

Tien maanden vruchtbaar

Negen maanden inspiratie, één maand inspiratieloos. Totaal tien maanden werken aan mijn boek. Wat is de tijd omgevlogen. Ik krijg het steeds warmer en drink het ene glas rode wijn na het andere. Diep bordeauxrood met een zachte smaak. Liefdevol, diep en stram. Het zorgt ervoor dat alles makkelijker gaat. Ik ga ervan zweten. Dan ineens komt het. De vruchtbaarheid spat in woorden op papier. Wat een inspiratie en motivatie.

Onder begeleiding van mijn schrijfcoach herschrijf en herbeleef ik de reis van mijn verleden. Ten opzichte van mijn daadwerkelijk reis van drie jaar geleden, toen ik starte, is er iets verandert. Ik ben emotioneel sterker ten opzichte van drie jaar geleden en de tranen blijven weg. Ik heb een emotionele en fysieke ontwikkeling doorgemaakt. Door te schrijven heb ik mezelf opnieuw leren kennen als mens. Social media speelt daar ook een rol in. Het delen van mijn blogs, een stukje van mezelf laten zien. Zichtbaar zijn als schrijver. Het inzicht van dit alles is dat ik nu meerdere wegen wil ontdekken en meerdere dromen heb om te realiseren. Zoals mijn talenten laten spreken.

Ik zeg tien maanden vruchtbaar, eigenlijk zijn het negen maanden. Een maand lang had ik een writer’s block en kon ik mijn laptop niet meer zien. Mijn handen waren geketend, geen beweging in te krijgen. Mijn hoofd en lichaam kon ik niet verbinden. Ik zat letterlijk in de knoop. En moest weer uit de knoop zien te komen. Hoe? Door de flessen wijn, die ik als medicijn tijdens het schrijven dronk, te laten staan.

Na de writer’s block loopt het als een geoliede machine. Ik lever dan ineens tien pagina`s in. Mijn schrijfcoach wordt daar helemaal blij van en moedigt me ook aan: ‘Als je inspiratie hebt, blijven schrijven. Laat alles vallen en ga schrijven! ’Als er nu een writer’s-block dreigt raak ik niet weer helemaal in de knoop. Dan gooit mijn schrijfcoach wat olie op het vuur tijdens een gesprek via Skype. Dan gooit ze onze schrijfbeat erin ‘Ik ga hard’ van The Partysquad. De motor in mijn hoofd is dan weer gevoed. Ik word er door wakker geschud en het maakt me vrolijk. Ik kan dan weer verder schrijven.

Na tien maanden vruchtbaar ben ik bevrucht. Ik ben zwanger. Mijn schrijfcoach, haar taak zit erop. De verdere ontwikkeling ga ik zelf doen. Totdat ik bevallen ben van mijn boek!

 

 

Reacties

2 Reacties

 1. Mona

  Dag lieve schat, hé ik ben blij te horen dat je biografie bijna af is.
  Hoe gaat het met je.

  Veel liefs
  Tante Mona

  Antwoord
  • Rita

   Dag. Lily,
   Ik heb je nog maar pas leren kennen en ben onder de indruk. Heb een aantal blogs van je gelezen en ga je autobiografie zeker lezen. Net als meer mensen. Zal ook spannend voor je zijn? Warme groet Rita.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Hoe het nu gaat met ‘Het verborgen meisje’?

Hoe het nu gaat met ‘Het verborgen meisje’? Het verborgen meisje is niet meer verborgen. Ze is zichtbaar en zal ook in de toekomst zich niet meer verschuilen. Ik heb tintelingen in mijn tenen, mijn bloed stroomt sneller en voelt warm, mijn buik gloeit en dat straal ik...

De geboorte

Na meer dan drieënhalf jaar is ze er eindelijk, mijn kind: Het verborgen meisje. Wat heb ik ernaar uitgekeken, en tegelijkertijd vind ik het o zo spannend. Het heeft me, als ik zo terugkijk, heel veel gebracht. Ik heb me zo ontwikkeld, niet alleen op schrijfgebied,...

Naaktheid

Naakt als een sinaasappel zonder schil, als een naaktkat, een sfynx. Ik glij als een naaktslak langzaam van plek naar plek. Na veertien blogs en door verschillende interviews in diverse tijdschriften voelt het alsof ik dat bijna ben: naakt! Het is nu september. Hoe...

Adempauze

De stilte voor de storm, de stilte na een hectische periode. Een boek publiceren is niet alleen een proces, maar ook een project. Niet alleen de inhoud, maar ook alles eromheen moet perfect zijn. Ik zit er bovenop. Alles verloopt volgens planning. En dat is fijn, want...

You have Successfully Subscribed!