Waar vind je de liefde in Utrecht

18 januari 2022

Een Liefde ontmoeten in Utrecht. Waar en hoe? Zeker in deze tijd.

De dag van de liefde komt er weer aan. Nog een paar weken en dan is het weer Valentijnsdag en dat doet veel mensen meer dan ooit beseffen dat ze het alleen-zijn zat zijn. Ook al heb je de meest fantastische familie en vrienden om je heen, toch voelt het gemis van Een Liefde.
Natuurlijk klopt deze niet zomaar op je deur. Je moet erop uit en je openstellen, maar waar dan? De supermarkt? Het café? Op de sportschool misschien?
Als die laatste al open is, dan ligt de focus daar toch echt op welzijn en calorieën verbranden. Buiten het feit dat je er meestal niet heel florissant uitziet tijdens en na het sporten.

Vroeger (jaja, we worden oud!), ontmoette je nog mannen in kroegen en restaurants of op feestjes. Ikzelf kan me een date herinneren op de Mariaplaats. Mijn kortste date ooit. Welgeteld 40 minuten. Ik had hem met carnaval ontmoet. Toen zijn masker afging bleek dat hij het beter op had kunnen houden. Het leek alsof ik met mijn vader aan het daten was.
Ook op het Janskerkhof had ik ooit een date. Die raakte niet uitgepraat over zijn ex en had nog wat te verwerken, maar niet met mij.
En op Rotsoort bij een van mijn favoriete tenten, Camping Ganspoort, had ik een date waar ik niet van afkwam. Ook al gaf ik aan een nieuwe afspraak niet te zien zitten, toch bleef hij me nog wekenlang achtervolgen.

Tot zover mijn ervaringen. Om ook even te benadrukken hoe fijn het was om ongedwongen op een plek te kunnen afspreken. Tegenwoordig is dat ingewikkelder, hoor ik van mijn vriendinnen. Waar spreek je ‘ten tijde van corona’ af als je iemand aan de haak hebt geslagen? Bij jou thuis is wel heel direct en daarmee geef je een verkeerd signaal af, toch? Ook niet op een parkeerplaats, dat voelt toch net alsof die fungeert als afwerkplek. Dan maar in het park een wandeling maken? Zou je net zien dat het heel hard regent en stormt. Waar o waar ontmoet je elkaar nu in Utrecht als je De Liefde zoekt?

Mijn vriendinnen hoor ik over het toch maar weer downloaden van een datingapp. Ook al is swipen niet echt hun ding en zijn ze weer snel genezen. Juist de personen die niet bij hun profiel passen reageren.
Ook dat herken ik van vroeger. Toen een getrouwde man met twee kinderen – hij was gelijk wel heel eerlijk – vertelde dat mijn exotisch uiterlijk hem aantrok. Dat wilde hij wel eens uitproberen. Hij had jeuk en bood mij €250 aan om van zijn jeuk af te komen. Ik woonde in Lunetten, en niet op de Wallen!

Niet iedereen heeft of vindt geluk op dit soort sites en apps. Mijn vriendinnen vertellen verhalen van steeds weer dezelfde mannen of vrouwen van twee of drie jaar geleden zien, die je ook nog eens op verschillende apps tegenkomt. Zijn die nu nog niet voorzien? Er is vast iets mee aan de hand. (Hetzelfde zullen zij  trouwens van mijn vriendinnen denken waarschijnlijk).
Of van mannen of vrouwen die een relatie hebben en buiten de deur snoepen. En wat te denken van de catsfishers, waar je tegenwoordig veel over leest en die je financieel leegtrekken. Ook al heb je iemand nog nooit in levende lijve gezien, toch maak je geld aan hem of haar over.

Het is eigenlijk best stressvol, het vinden van De Liefde. Het enige wat zij willen is een leuke relatie. Hoe teleurstellend is het dan als je geregeld zo voor de gek gehouden wordt. Dat doet wat met jezelf vertrouwen. En met dat van al die mensen die op een normale manier iemand willen ontmoeten.

Dus hierbij mijn oproep voor alle vrijgezelle Utrechters: wie heeft er ideeën, suggesties voor het op een normale manier daten. Of kent plekken in Utrecht waar je elkaar ongedwongen kunt ontmoeten. Hoe pak jij het momenteel aan, het daten? Deel je ervaringen.

Op naar een mooie Valentijnsdag voor iedereen!

Deze column is gepubliceerd in de NuK (De nieuwe Utrechtse krant).

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Sorry is als een verleden zonder toekomst

Het woord achtervolgde mij in de Gansstraat in Utrecht. ‘’Sorry’’. Ik reed bijna een man aan op mijn fiets. Het woord landde niet bij hem. Net zoals het bij veel mensen niet altijd aankomt. Ook op hoger niveau, in de historische context, zoals de sorry van Femke...

Innerlijk kind

Laten we ons innerlijke kind eens om advies vragen in het vraagstuk rond diversiteit. Kinderen maken geen onderscheid tussen mensen. Dat doen volwassenen. Deze maken het leven complex. Kinderen omarmen iedereen. Ongeacht ras, stand, geaardheid. Een levenskracht waar...

Spierballen!

Kom op vrouwen, laat je spierballen zien! Ik sport veel en ik eet heel gezond, dus die spierballen van mij zijn zichtbaar. Maar ze ook laten zien in de media, dat is andere koek. En niet alleen voor mij. Heel veel vrouwen hebben moeite met zichtbaarheid. Niet voor...

Proefabonnement op Pleegzorg

Proefabonnement op Pleegzorg Het is een grote stap, pleegouder worden. Dat doe je niet eventjes, daar denk je goed over na. Het is een grote stap, maar net als bij een abonnement op de sportschool kun je eerst kijken welke vorm bij je past. Bij pleegouderschap werkt...

 

"Het verhaal van Lily is pijnlijk en mooi tegelijk. Ik voelde het en ik voel met haar mee. Hopelijk helpt het anderen te begrijpen en in te zien dat alles wat een mens meemaakt, hoe jong ook, gevolgen heeft, soms zelfs een leven lang."

Karin Bloemen
Zangeres, pleegouder

 

BESTEL NU >

You have Successfully Subscribed!