Mijn verhaal in klare taal

11 mei 2021

De tweede helft van het jaar komt mijn boek uit. Uitgeverij Klare Taal ondersteunt mij hierbij stap voor stap. Ik ga mijn boek in eigen beheer uitgeven en dat betekent dat ik alles zelf regel. De cover, de vormgeving, het drukproces, alles. Gelukkig heeft Uitgeverij Klare Taal een netwerk aan contacten op dit gebied.

Zo’n acht maanden geleden ontdekte ik Uitgeverij Klare Taal op het internet. Samen met mijn schrijfcoach ben ik op onderzoek uit gegaan bij dit bedrijf. Tijdens het intakegesprek voelde ik mij gelijk thuis. Een vellige sfeer, positieve energie en rust en ik hoorde een vrouw met een hoop ervaring. Ik hing aan haar lippen. Ze vertelde heel gepassioneerd over het begeleiden van mensen bij het uitgeven van hun boek. Ze doet meer dan alleen ondersteuning, ze geeft ook schrijftrainingen. Ik heb me gelijk aangemeld om sterker te worden in het schrijven van columns. Als je mij gevolgd hebt dan weet je hoe dat is afgelopen. Met publicaties in de Volkskrant en vaste columnist voor de NuK. Sindsdien volg ik al haar trainingen van kampvuur verhalen, fietsen met schrijvers, bloggen en schrijf je zelf naar een andere baan etc. Zolang ik maar kan schrijven en me kan blijven ontwikkelen. Ze heeft me laten stijgen. Ik kreeg vleugels en ben gaan vliegen en ik vlieg nog steeds. Zoveel zelfvertrouwen heb ik ervan gekregen. Zij heeft mij geleerd bergen te beklimmen en rotsen te trotseren met schrijven. Sommigen hebben een leermeester maar ik heb een leermeesteres!

De ontwikkeling naar het uitgeven van mijn boek zit nog steeds in een lekkere flow. We moeten nog wel samen een andere beat zoeken, net zoals dat ik met mijn schrijfcoach had. We zijn gestart met een dag nog een keer het hele boek doornemen. Eerlijk, ik kan geen woord of letter meer lezen. Ik ben er klaar mee, maar het moet. De puntjes op de i. De flaptekst had ik al gemaakt maar die moet nog iets aangepast worden. De colofon en het dankwoord moeten nog geschreven worden. Deze maand gaan we nog een keer het boek weer helemaal doornemen. Ik kijk er al naar uit…pfff. Ook staat er een afspraak gepland voor deze maand met de drukwerkmakelaar.

Het is druk, maar ik zit in een flow v.w.b. het proces van het boek drukklaar maken. Met Uitgeverij Klare Taal aan mijn zijde durf ik het aan en voel ik me sterker dan ooit!

Reacties

1 Reactie

  1. Korinne

    mooi Lils, heel dapper!! Ik ben nieuwsgierig en benieuwd naar je boek????

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Hoe het nu gaat met ‘Het verborgen meisje’?

Hoe het nu gaat met ‘Het verborgen meisje’? Het verborgen meisje is niet meer verborgen. Ze is zichtbaar en zal ook in de toekomst zich niet meer verschuilen. Ik heb tintelingen in mijn tenen, mijn bloed stroomt sneller en voelt warm, mijn buik gloeit en dat straal ik...

De geboorte

Na meer dan drieënhalf jaar is ze er eindelijk, mijn kind: Het verborgen meisje. Wat heb ik ernaar uitgekeken, en tegelijkertijd vind ik het o zo spannend. Het heeft me, als ik zo terugkijk, heel veel gebracht. Ik heb me zo ontwikkeld, niet alleen op schrijfgebied,...

Naaktheid

Naakt als een sinaasappel zonder schil, als een naaktkat, een sfynx. Ik glij als een naaktslak langzaam van plek naar plek. Na veertien blogs en door verschillende interviews in diverse tijdschriften voelt het alsof ik dat bijna ben: naakt! Het is nu september. Hoe...

Adempauze

De stilte voor de storm, de stilte na een hectische periode. Een boek publiceren is niet alleen een proces, maar ook een project. Niet alleen de inhoud, maar ook alles eromheen moet perfect zijn. Ik zit er bovenop. Alles verloopt volgens planning. En dat is fijn, want...

You have Successfully Subscribed!