Proefabonnement op Pleegzorg

17 november 2021

Proefabonnement op Pleegzorg

Het is een grote stap, pleegouder worden. Dat doe je niet eventjes, daar denk je goed over na. Het is een grote stap, maar net als bij een abonnement op de sportschool kun je eerst kijken welke vorm bij je past. Bij pleegouderschap werkt dat ook zo.

Als je wilt gaan trainen dan zijn er ook verschillende soorten abonnementen. Moet je gelijk elke dag van de week aan de slag? Is er een weg terug als je ingestapt bent? Kun je een abonnement beëindigen? Het klinkt misschien wat oneerbiedig omdat het bij pleegzorg om kinderen draait en je niet met hen kunt sollen, maar het gaat om de vergelijking. Dat je eerst rustig kunt beginnen. Het #groenlicht hoeft niet meteen fel te schijnen. Je kunt het ook eerst dimmen tot je eraan gewend bent om het daarna feller te zetten. Begin met een instapabonnement zoals bij genoemde vergelijking van de sportschool. Eerst kijken of het je bevalt en dan breid je het abonnement uit. Let wel op: denk wel eerst goed na over welk abonnement bij je past.

#Groenlicht is het thema van de week van de pleegzorg. Gijs Staverman, Sergio Vyent van First Dates en ikzelf hebben op 2 november jl. het #groenlicht aangestoken. Van rood naar groen, zodat pleegkinderen kunnen oversteken naar een liefdevol gezin, een veilig thuis. Wethouder Jeugd van de gemeente Rotterdam Judith Bokhoven was daar ook bij. Zij nam jaren geleden een proefabonnement. Ze werd weekendouder. Haar pleegkind kon zo langzaam wennen aan haar gezin. Als het aan beide kanten goed gaat, zoals in hun geval, kan het abonnement, de deeltijd pleegzorg, uitgebreid worden naar langdurig pleegzorg. Judiths pleegkind kwam permanent bij hun in huis wonen.

Er zijn natuurlijk ook andere vormen. Zoals kortdurende pleegzorg (twee jaar). Kijk welke vorm bij jou past als je ruimte maakt voor een pleegkind. Iedereen met extra ruimte in zijn hart kan pleegouder worden. Of pleeggrootouder. Alles om een pleegkind een stabiele jeugd te geven. Het licht van rood op groen te zetten.

En tuurlijk kun je het abonnement, om in de metafoor van de sportschool te blijven, stopzetten. Er is altijd een weg terug, maar besef dan wel wat voor impact dat heeft het op het kind. Die jou volledig vertrouwd. Die zich aan je hecht. Die opbloeit van jouw lichtpunten. Jij bent zijn vuurtoren in het donker. Je bent de uitkijktoren in de mist, zijn reddingsboei als het vloed is.

Weet waar je aan begint als je ruimte maakt voor een pleegkind. Denk goed na welke kansen je het kind te bieden hebt. Waar je je hart voor opent en welke vorm van pleegouderschap bij jou past. Steek het #groenlicht aan en kies het juiste abonnement, dat een happy hormoon aanmaakt voor jezelf maar ook voor het pleegkind. Het maakt jou en je kind, net als de sportschool 😉, sterker.

 

 

 

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Sorry is als een verleden zonder toekomst

Het woord achtervolgde mij in de Gansstraat in Utrecht. ‘’Sorry’’. Ik reed bijna een man aan op mijn fiets. Het woord landde niet bij hem. Net zoals het bij veel mensen niet altijd aankomt. Ook op hoger niveau, in de historische context, zoals de sorry van Femke...

Innerlijk kind

Laten we ons innerlijke kind eens om advies vragen in het vraagstuk rond diversiteit. Kinderen maken geen onderscheid tussen mensen. Dat doen volwassenen. Deze maken het leven complex. Kinderen omarmen iedereen. Ongeacht ras, stand, geaardheid. Een levenskracht waar...

Spierballen!

Kom op vrouwen, laat je spierballen zien! Ik sport veel en ik eet heel gezond, dus die spierballen van mij zijn zichtbaar. Maar ze ook laten zien in de media, dat is andere koek. En niet alleen voor mij. Heel veel vrouwen hebben moeite met zichtbaarheid. Niet voor...

Waar vind je de liefde in Utrecht

Een Liefde ontmoeten in Utrecht. Waar en hoe? Zeker in deze tijd. De dag van de liefde komt er weer aan. Nog een paar weken en dan is het weer Valentijnsdag en dat doet veel mensen meer dan ooit beseffen dat ze het alleen-zijn zat zijn. Ook al heb je de meest...

 

"Het verhaal van Lily is pijnlijk en mooi tegelijk. Ik voelde het en ik voel met haar mee. Hopelijk helpt het anderen te begrijpen en in te zien dat alles wat een mens meemaakt, hoe jong ook, gevolgen heeft, soms zelfs een leven lang."

Karin Bloemen
Zangeres, pleegouder

 

BESTEL NU >

You have Successfully Subscribed!