Adempauze

19 juni 2021

De stilte voor de storm, de stilte na een hectische periode.

Een boek publiceren is niet alleen een proces, maar ook een project. Niet alleen de inhoud, maar ook alles eromheen moet perfect zijn. Ik zit er bovenop. Alles verloopt volgens planning. En dat is fijn, want ik hou niet van verrassingen.

Wat heb ik afgelopen tijd gedaan? Allereerste de covershoot. Die zou twee uur duren. Dat werd een dagdeel. Alle ideeën lijken op een kladblok heel makkelijk. De uitvoer bleek lastiger. De juiste belichting krijgen voor mijn donkere huid bleek voor de fotograaf nog niet zo eenvoudig. Ze is een bekende, een professional die al vaker foto’s van mij gemaakt heeft. O.a. voor mijn website. Ik vertrouw haar en voel me bij haar thuis.

De drukwerkmakelaar heb ik ook ontmoet. Die heeft uitgeverij Klare Taal voor me geregeld. Het is wel een mannetje hoor, een echte verkoper. Maar voor wie mij nog niet kent: ik laat me niks wijsmaken en weet wat ik wil! Hij verzorgt het drukproces van mijn boek. En ook de vormgeving. Ik heb het soort papier, lettertype en lettergrootte uitgezocht. Kortom, ik zeg hoe mijn ideale boek eruit moet zien en de drukwerkmakelaar gaat het regelen. Wat ook fijn is, is dat drukwerkmakelaar en fotograaf onderling schakelen over de vormgeving van de cover van mijn boek. Zij hebben daar kijk op. Het zijn professionals. Al heb ik het laatste woord. Dát is nu eenmaal het voordeel van uitgeven in eigen beheer.

Dan is er nog een derde redactieronde door uitgeverij Klare Taal. Ook de drukwerkmakelaar zei dat er altijd wel taalfouten in blijven zitten, zelfs in die van de bekendste auteurs. Dat klopt ook. Ik heb de afgelopen weken boeken gelezen en toen viel het me ineens op dat bijna geen boek foutloos is. Als perfectionist ga ik natuurlijk voor zo min mogelijke fouten. Daarom nog een extra rondje redactie.

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal. De synopsis – een kort, aansprekend verslag van de inhoud van mijn boek – moet nog gemaakt worden. Deze is nodig om mensen enthousiast voor mijn boek te krijgen. Ik wil namelijk een voorwoord in mijn boek van mensen die mij inspireren.

En dan, last but not least, het marketingplan uitvoeren. Mijn boek moet tenslotte wel verkocht worden! Maar alles na een periode van rust.

Voor de komende tijd even genieten van de zomer en mijn hoofd legen, om daarna nog wat grote stappen te zetten. Even een heel lange adempauze. Dus ook geen blogs over mijn schrijfproces. In september ben ik weer back in business.

Geen wind, het is stil, heel stil. De stilte voor de storm.

 

 

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Hoe het nu gaat met ‘Het verborgen meisje’?

Hoe het nu gaat met ‘Het verborgen meisje’? Het verborgen meisje is niet meer verborgen. Ze is zichtbaar en zal ook in de toekomst zich niet meer verschuilen. Ik heb tintelingen in mijn tenen, mijn bloed stroomt sneller en voelt warm, mijn buik gloeit en dat straal ik...

De geboorte

Na meer dan drieënhalf jaar is ze er eindelijk, mijn kind: Het verborgen meisje. Wat heb ik ernaar uitgekeken, en tegelijkertijd vind ik het o zo spannend. Het heeft me, als ik zo terugkijk, heel veel gebracht. Ik heb me zo ontwikkeld, niet alleen op schrijfgebied,...

Naaktheid

Naakt als een sinaasappel zonder schil, als een naaktkat, een sfynx. Ik glij als een naaktslak langzaam van plek naar plek. Na veertien blogs en door verschillende interviews in diverse tijdschriften voelt het alsof ik dat bijna ben: naakt! Het is nu september. Hoe...

Nieuwe deuren

God sluit nooit een deur, hij opent een andere. Ik realiseer me dat als ik een medewerker van Pleegzorg spreek over mijn ambassadeurschap voor hun organisatie. Nieuwe deuren zijn nieuwe kansen die ontstaan door het proces waarin ik zit met mijn boek. Pleegzorg...

You have Successfully Subscribed!