Het verborgen meisje

Het verhaal van Lily is pijnlijk en mooi tegelijk. Ik voelde het en ik voel met haar mee. Hopelijk helpt het anderen te begrijpen en in te zien dat alles wat een mens meemaakt, hoe jong ook, gevolgen heeft, soms zelfs een leven lang.

Karin Bloemen
Zangeres, pleegouder

Bestel mijn boek

Klik op de afbeelding om te vergroten.
Is verschenen op 2 november 2021.
Uitgeverij Klare Taal

Het verborgen meisje

Prijs: € 26,95 voor het papieren boek (inclusief verzendkosten).

Het e-book kost € 12,50 en bestel je hieronder bij Brave New Books.

Ik ben blij met dit boek omdat het ook een ode is aan de pleegzorg, aan de bereidheid van Lily’s pleegouders – en van zoveel andere pleegouders – om de armen om een kind heen te slaan, zonder goed te weten waar het verhaal van dat kind begonnen is.

John Goessens

Pleegzorg Nederland

8 reviews for Het verborgen meisje

 1. Floor

  Mooi, aangrijpend verhaal met een mysterieuze sfeer.

 2. Nicky Gijsbers

  Ik herken veel. Ik werk in de zorg maar ben ook in een pleeggezin groot gebracht. Ik lees niet veel ik ben meer van de movies (die ik zelf ook maak) maar jou boek Lily heb ik helemaal uitgelezen. Ik vind het heel knap hoe je het geschreven hebt en mooi om jou proces te lezen. Ik ben benieuwd naar je tweede boek.

 3. Jouckje van Ieperen (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb je boek gelezen. Wat een indrukwekkend verhaal! Ik vind het moedig dat je er een boek over hebt geschreven en bijzonder veerkrachtig!
  Het stukje over borderline raakte me. Zo kunnen dingen dus gaan. Als kind heb je dan levenslang. Alle lof voor je pleegouders die dit niet met beide handen hebben aangenomen om er zelf beter van te worden. Meer hulp, excuses voor je gedrag enzovoorts. Ik hoop dat onze pleegdochter tzt ook zo terug mag kijken op haar leven. En we zullen haar ondersteunen in de zoektocht. Dank je wel voor het delen van jouw verhaal!

 4. Lettie Havinga (geverifieerde eigenaar)

  Hoe kan je een kind breken? En hoe kan je als pleeggezin onvoorwaardelijk van een kind houden? Wat een sterk kind was jij, Lily. Te flink, dat wel. Maar het was je redding. Mooi dat je het evenwicht tussen kracht en kwetsbaarheid hebt gevonden en je deze ellende, waar eigenlijk niemand doorheen zou moeten gaan, toch hebt kunnen gebruiken om te groeien. Je bent een topper, je boek is prachtig en pijnlijk tegelijk. Ode aan de pleegzorg én vooral ook aan jezelf.

 5. Yvon Overgoor (geverifieerde eigenaar)

  Prachtig boek het neemt je mee in de belevingswereld van een jong kwetsbaar meisje die zich door al haar worstelingen heeft ontpopt tot een sterke onafhankelijke vrouw!

 6. Alice

  Door haar knappe schrijfstijl weet Lily je vanaf het eerste moment mee te slepen in haar verhaal en haar rijke gevoelswereld. Je ruikt bijna de geur die bij haar nare herinneringen oproepen. Je ‘ziet’ het kleine meisje dat zich in de steek gelaten voelt. Je ervaart haar worstelingen met haar traumatische verleden en speurt mee naar de ontbrekende puzzelstukjes ervan. Je huivert bij haar angst en verdriet en proeft de wanhoop en haar veerkracht in haar gedichten. Je leert dat in de pleegzorgsetting onvoorwaardelijke liefde veel maar niet alles kan helen, maar dat haar nieuw gevonden familie haar steun en toeverlaat zijn.

 7. Gerard Weststeijn (geverifieerde eigenaar)

  Het verborgen meisje is een onthutsend en indringend autobiografisch verslag van Lily Monori van Dijken. Ze neemt de lezer mee in haar heftige, pijnlijke en traumatische geschiedenis als pleegkind. Een moedig verhaal, waarin Lily niet schuwt om zichzelf te laten zien: heel langzaam onthult ze het dappere meisje met haar onzichtbare moeder. Ze kruipt onmiddellijk onder je huid en weet op poëtische, treffende wijze je te confronteren met de dilemma’s bij zichzelf, maar verwoordt ook overtuigend veelal impliciet de probleemstelling in de Pleegzorg vanuit haar eigen ervaringen. Ze put uit jeugdherinneringen, maar gebruikt daarbij ook de over haar beschikbare professionele verslaglegging en de brieven van haar (pleeg-) ouders.
  Haar taalgebruik is indringend en de toon is hoopvol, zeker niet zwaar of deprimerend. De schrijfster gebruikt mooi gekozen metaforen en wisselt proza af met aangrijpende en fraaie poëzie.
  Een boek voor een breed publiek, voor pleegouders heel zinvol, vooral door het positieve geluid dat ze laat horen, voor pleegkinderen niet onbekend. Voor hulpverleners in de Jeugdzorg zal het herkenbaar zijn en zeker waardevol om eens ‘de andere kant’ tot je door te laten dringen.

 8. Rinske Vedder (geverifieerde eigenaar)

  Het boek van Lily heeft diepe indruk op mij gemaakt. Ondanks haar heftige start lees je hoe sterk ze is, maar ook hoe de moeilijke jeugd je blijft achtervolgen de rest van je leven. Ontzettend veel respect dat het verhaal zo mooi en indrukwekkend geschreven is. En het belang van goede pleegouders, van groot belang voor kinderen zoals Lily. Een aanrader om te lezen… en je blijft lezen tot het uit is.

Voeg een beoordeling toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

"Het verhaal van Lily is pijnlijk en mooi tegelijk. Ik voelde het en ik voel met haar mee. Hopelijk helpt het anderen te begrijpen en in te zien dat alles wat een mens meemaakt, hoe jong ook, gevolgen heeft, soms zelfs een leven lang."

Karin Bloemen
Zangeres, pleegouder

 

BESTEL NU >

You have Successfully Subscribed!