Recensies

Hier kun je artikelen vinden met oordelen over mijn werk.

LEESTIP OP WEBSITE VAN PLEEGZORG VLAANDEREN

Temidden van andere leestips…

Bekijk ze bij pleegzorg.be

December 2021

ONTMOETING MET JOHN GOESSENS

Ontzettend leuk om John Goessens van Pleegzorg Nederland eindelijk in het echt te ontmoeten. John schreef het voorwoord in mijn boek ‘Het verborgen meisje’.

”Ik ben blij met dit boek omdat het ook een ode is aan de pleegzorg, aan de bereidheid van Lily’s pleegouders – en van zoveel andere pleegouders – om de armen om een kind heen te slaan, zonder goed te weten waar het verhaal van dat kind begonnen is.”

December 2021

Interview bij Studio Vrijdag

Op 16 december 2021 geïnterviewd door studenten journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Voor een uitzending over familie, waar ik in het kader van ‘Het verborgen meisje’ veel over had te vertellen. Het was ontzettend leuk.

Interview door Mira Lelieveld.

Lees het bij Studio Vrijdag.

De Pleegzorg podcast

In de derde aflevering van De Pleegzorg Podcast praat Gijs Staverman met Lily Monori van Dijken. Als zij vijf jaar oud is wordt ze uit huis geplaatst. Een week daarvoor overleed haar broertje bij een noodlottig ongeval. In deze podcast vertelt Lily hoe ze daarmee omging en welke rol haar pleegouders speelden.

UTREGS PLEKKIE PODCAST

We zijn aangekomen op de laatste dag van ons Utregs Plekkie in de pop-up store op Utrecht Centraal. Vandaag praat Carien de Graaf met schrijver, dichter en ambassadeur van Pleegzorg Nederland Lily Monori van Dijken. Haar boek ‘Het verborgen meisje’ ligt nu in de winkel.

Spotify
Apple Podcasts
En via de website van Utregs Plekkie

November 2021

GROEN LICHT VOOR DE PLEEGZORG

Wat ik op de Euromast deed? Met Gijs Staverman en Sergio Gilberto Vyent van first date? Iedereen oproepen om te luisteren naar deze boodschap: er is een tekort aan pleegouders en pleegkinderen staan te lang op rood. Ze hebben jou nodig. Open je wereld nu, mensen en geef pleegkinderen #groenlicht!
Link: https://openjewereld.nu/groenlicht/

Oktober 2021

SAMENWERKING MET PLEEGZORG NEDERLAND

Er zouden veel meer pleeggezinnen moeten zijn. Dan konden alle pleegkinderen die nu niet zijn geplaatst een liefdevol
En warm gezin ervaren zoals ik heb gehad. Daarom zet ik mij in als ambassadeur Pleegzorg Nederland.

Via Janette Reukers, landelijk voorlichter Pleegzorg Nederland en vrouw van de wereld is samenwerking tot stand gekomen.

Oktober 2021

MET HET OOG OP MORGEN – NOVEMBER 2021

Op 1 november 2021 was ik te gast bij het radioprogramma ‘Met het ook op morgen’. Je kunt het item herbeluisten!

“De Week van de Pleegzorg wordt morgen afgetrapt en dat zullen we weten ook. In Rotterdam wordt een enorm lichtkanon aangezet en daarna worden gebouwen in heel Nederland in een fel groen licht gezet. Dit allemaal om duidelijk te maken dat er meer pleegouders en pleeggezinnen nodig zijn. Te gast is schrijver Lily Monori van Dijken, ambassadeur en zelf opgegroeid in een pleeggezin.”

AMBASSADEUR PLEEGZORG NEDERLAND

Jaarlijks organiseert Pleegzorg Nederland de Week van de Pleegzorg, komend najaar van 3 t/m 10 november. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op (het belang van) pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Pr en (landelijke) media-aandacht zijn een belangrijker pijler. Hoe mooi dat ik voor de Week van de Pleegzorg samen met Pleegzorg Nederland de rol van ambassadeur voor Pleegzorg Nederland mag vervullen. En bij de start van deze week mijn boek gelanceerd wordt!

Augustus 2021

LUSTRUM UMC UTRECHT

‘Even geen patiënt zijn’.

In het UMC Utrecht met Wellness & Poëzie aan het bed en in de salon, speciaal voor patiënten. En de patiënten krijgen ook nog een goodybag mee! Goodybags zijn mede mogelijk gemaakt door dr. Jetske Ultee, dr. Rutger Verhoeff, Ramon Beuk, Herome, Kneip, Forever living products.
Tijdens het lustrum 385 jaar wetenschap in het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht.

April 2021

CONTRACT VOOR GEDICHTENBUNDEL – MEI 2021

Lily Monori van Dijken tekent uitgeefcontract bij uitgeverij 202Publishers.

NATIONALE GEDICHTENDAG UMC UTRECHT 2021

Het thema van Nationale Gedichtendag is dit jaar: ‘Samen’. De gedichten zijn onder andere van dichters van het Utrechts dichtersgilde en leden van de werkgroep Poëzie van het UMC Utrecht.

FAST FORWARD LIVE TV

Wat een fantastische inspiratie krijg je van deze eerste uitzending van januari 2021: ‘New Year, New Me’ ! Bij deze talkshow is Lily Monori gast. Kijk en luister naar deze (jonge) mensen die in deze bijzondere tijd tot bloei komen, initiatieven nemen en zich niet uit het veld laten slaan.

You have Successfully Subscribed!