Lezingen

Op deze pagina een overzicht van mijn voordrachten.

LANCERING ‘HET VERBORGEN MEISJE’

Lily Monori van Dijken komt als 4-jarig meisje als pleegkind in het liefdevolle gezin Van Dijken, plompverloren achtergelaten door haar biologische moeder. Toch moet zij wennen aan die veilige en stabiele situatie.

Tijdens de aftrap van de week van pleegzorg, las Lily een passage uit haar autobiografie ‘Het verborgen meisje’ over de beginperiode in haar pleeggezin.

2 november 2021

GEDICHT #GROENLICHT

Behalve auteur is Lily Monori van Dijken ook dichter. Ze schreef een gedicht over #groenlicht voor pleegzorg en hoe een stabiel thuis een kind kansen geeft.

November 2021

WEEK VAN DE PLEEGZORG

Van 3 tot 10 november 2021 was het ‘week van de Pleegzorg’. Tijdens die week werd het belang van pleegouders benadrukt. Zij zijn hard nodig voor pleegkinderen die niet in een gezin geplaatst kunnen worden. Het thema was #groenlicht. Er was #groenlicht van Assen tot Rotterdam en van Beek tot Sneek. Ontzettend veel publiciteit en de interesse in pleegzorg nam toe. Ruim 1.100 belangstellenden hebben informatie over pleegzorg aangevraagd. Dat is toch fantastisch. Heb je de aftrap van de week van de pleegzorg op 2 november gemist en dus ook de lancering van ‘Het verborgen meisje’? Bekijk dan dit uitgebreide fragment.

BOEKPRESENTATIE HET VERBORGEN MEISJE

Enkele foto’s (klik op de foto om de slideshow te starten) van de boekpresentatie op 30 oktober 2021.

Granate

Granate: Online lezing ivm Corona op 15 maart 2020.

Gedichtendag

Gedichtendag is jaarlijks op de laatste donderdag van januari. In het UMC Utrecht worden door vrijwilliegers en het poëzieteam gedichten voorgelezen aan medewerkers, patiënten en bezoekers.

Januari 2020

Boerhaave 2019

De speech openen met een gedicht en eindigen met een gedicht op Boerhaave 2019 in het UMC Utrecht.

POËZIECAFÉ

Poëziecafe 2019, Projectgroep poëzie UMC Utrecht,  UMC Utrecht en MSFU SAMS.

Kunstwerkt

Symposium Onderwijscentrum UMC Utrecht “Kunstwerkt”met Warner Prevoo radiologg (schrijver), Kirsten Rechlin (schilder) .

Het gesprek “Wijzer omgaan met ziekte”. Het doel dialoog krijgen tussen zorgprofessionals, geneeskundestudenten en patiënten over hoe kunst hen een handvat geeft om emoties te verwerken.

Mei 2029

Dag van de verpleging

Dag van de verpleging, 2018 UMC Utrecht.

You have Successfully Subscribed!